0321 38 1166 DIRECTBEL

GELD VERDIENEN

Voor een goed doel

Als kerkgenootschap of stichting die zich inzet voor goede doelen bent u altijd op zoek naar nieuwe manieren om geld in te zamelen. Daarbij kiest u bij voorkeur voor acties die aansluiten bij het karakter van uw organisatie, of die in ieder geval maatschappelijke relevantie hebben. Eén zo'n manier is deelname aan de Nationale Vetcollecte. Wij gaan hier graag iets dieper op in.

Rekenvoorbeeld
euro per
maand
X
maanden
per jaar
X
aantal
maanden
=
inkomsten
per jaar!

Frituurvet weggooien: een ramp voor het milieu

In Nederland worden jaarlijks miljoenen liters frituurvet gebruikt. Niet alleen in de horeca en de snack-industrie, maar ook bij de mensen thuis. Er is bijna geen gezin zonder frituurpan en met name tijdens de feestdagen gaan er heel wat litertjes frituurvet doorheen. Dat zou geen probleem zijn, als iedereen zich na gebruik ook op een nette manier van zijn frituurvet ontdoet. Helaas zijn er nog te veel mensen die hun afgewerkte frituurvet gewoon door de gootsteen spoelen, of zelfs in een put voor regenwater, in de tuin of aan de stoeprand. Dat is zeer slecht voor het milieu, omdat frituurvet stolt in koud water en kan verstoppingen en overstromingen van de riolering veroorzaken. Vuil rioolwater stroomt dan naar sloten en rivieren. Haalt het geklonterde vet wél de waterzuivering, dan veroorzaakt het daar problemen in de zuiveringsinstallatie. Het is een moeizaam en kostbaar proces om het vet van het rioolwater te scheiden.

Oud frituurvet ophalen door heel Nederland
Oud frituurvet ophalen door heel Nederland

Frituurvet recyclen als winstmodel

Eigenlijk moet iedereen zijn frituurvet naar de milieustraat brengen, zodat het gerecycled kan worden. Maar nóg beter is het om het gebruikte frituurvet in te zamelen om verenigingen, stichtingen en kerken te ondersteunen. Want als een kerkgenootschap, vereniging of benefietorganisatie het frituurvet inzamelt, willen wij het graag opkopen als grondstof voor biodiesel. Het verdiende geld kunt u dan weer uitgeven aan een goed doel. Dat kan de restauratie van de kerk zijn, een speciale stichting voor hulp aan mensen die het moeilijk hebben, of een andere benefiet-actie.

Gedoe? Dat valt reuze mee.

Het is heel eenvoudig om als kerk of stichting frituurvet in te zamelen voor een goed doel. Wij regelen alles voor u. Van de fysieke inzameling in een speciale geurvrij gesloten vetton tot de afvoer naar de recycling-fabriek, waar het frituurvet gebruikt wordt als grondstof voor schone biodiesel. Wij kunnen u zelfs helpen met de communicatie naar uw leden of binnen uw gemeente, met kant-en-klare flyers, advertenties en mailingbrieven.

Wilt u meer weten over de inzameling van frituurvet om geld te verdienen voor een goed doel? 

Meer hierover
Lees meer

Voor stichtingen

Geld verdienen voor een goed doel? Dat kan met het inzamelen van frituurvet. Een ideale benefietactie voor kerken, stichtingen, scholen en...

Lees meer

Voor clubs

Geld verdienen voor je club door het inzamelen van frituurvet? Doe mee aan de Nationale Vetcollecte en je verdient al gauw duizenden euro's per...

Energiek met afval