0321 38 1166 DIRECTBEL

Olthuis Recycling

Veertig jaar specialist in het ophalen en verwerken van oud frituurvet

De Nationale Vetcollecte wordt verzorgd door Olthuis Recycling, een familiebedrijf met 40 jaar ervaring in het ophalen en recyclen van keukenafval, waaronder frituurvet. In aanvang werd keukenafval van restaurants en supermarkten gebruikt als (grondstof voor) veevoeder, maar in verband met onder meer besmettelijke dierziekten is dit nu verboden. Het bedrijf heeft de afgelopen decennia veel onderzoek gedaan naar innovatieve manieren om keukenafval te hergebruiken. Inmiddels gaat een groot deel van het keukenafval (swill) naar een stort waar er onder zorgvuldig beheerde omstandigheden een vergistingsproces plaats vindt. Hierbij komt het biogas methaan vrij. Een waardevolle brandstof, als alternatief voor fossiele brandstoffen als aardgas en aardolie. Zo draagt Olthuis Recycling dag in dag uit bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het vertragen van de opwarming van de aarde.

Verstand van recycling én van logistiek

Olthuis Recycling heeft een fijnmazig netwerk van ophaalroutes door heel Nederland. Ook de vetcollecte wordt hierin meegenomen. Reeds heel veel (horeca)bedrijven, zoals snackbars en (instellings)restaurants laten hun gebruikte frituurvet ophalen door Olthuis Recycling. Het aantal ophaalpunten stijgt sterk, nu de laatste jaren ook steeds meer verenigingen, stichtingen, scholen en kerkgemeenschappen deel gaan nemen aan de vetcollecte. Door onze continue aanwezigheid is dit geen enkel probleem. Als uw vetton vol is, volstaat een telefoontje of een druk op de knop van onze speciale VetApp om een van onze ophaalwagens langs te laten komen. We nemen uw ingezamelde vet mee, zetten een nieuwe, schone vetton of -container neer en betalen u een goede prijs voor uw gebruikte vet (voor ons een waardevolle grondstof voor biodiesel!).

Frituurvet ophalen in heel Nederland
Frituurvet ophalen in heel Nederland

Afspraak is afspraak

Bij Olthuis Recycling heerst nog een 'ouderwetse' opvatting over klantenservice. Als familiebedrijf hebben wij een servicegerichte instelling van generatie op generatie meegekregen. We hebben een vast team medewerkers, van wie diversen al tientallen jaren in dienst zijn. Zij hebben hart voor de zaak en doen er álles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. 

Brede dienstverlening

Het ophalen van frituurvet in het kader van de vetcollecte is slechts een klein deel van onze dienstverlening. Zo legen en reinigen wij ook vetafscheiders en vetputten, reinigen wij vervuiling bij lekkages en ondersteunen we bij het ontstoppen van rioleringen. Olthuis Recycling heeft een modern wagen- en machinepark en grote expertise op het gebied van het ophalen en verwerken van organisch afval. Zie voor uitgebreide informatie ook onze website.

Informatie of contact?

Wilt u deelnemen aan de Nationale Vetcollecte? Wilt u meer weten over onze ophaal- en reinigingsdiensten? Aarzel niet contact met ons op te nemen via telefoon (0321) 38 11 66 of via de contactpagina. Wij geven u graag ter zake kundig advies.

Meer hierover
Energiek met afval