0321 38 1166 DIRECTBEL

Oliebollenvet verkopen

Wij betalen goed geld voor oliebollen olie

Gaat u dit jaar veel oliebollen bakken? Voor uw familie en vrienden, voor de vereniging of voor een evenement? Gooi dan uw oude frituurvet zeker niet zomaar weg. Breng het naar de milieustraat, of beter nog, verkoop het aan ons! Wij betalen een goede prijs voor uw afgewerkte oliebollenolie. Zeker als u het oliebollenvet van meerdere oliebollenbakkers inzamelt om een wat groter volume te krijgen, kan de vergoeding flink oplopen.

Oud oliebollenvet is geld waard
Oud oliebollenvet is geld waard

Oliebollenvet recyclen voor biodiesel

In de feestmaand worden in Nederland miljoenen liters frituurvet gebruikt. Een groot deel daarvan gaat in de frituurpannen en -machines bij de mensen thuis. Het oude vet gaat terug in het blik, of in de oude flessen, en wordt ingeleverd bij de milieustraat. Eigenlijk is dat zonde, want gebruikt frituurvet is een prima grondstof voor de groene brandstof 'biodiesel'. Wij staan aan de basis van de recycling van olie en vet en betalen dan ook grif geld voor uw gebruikte oliebollen- of patat-frituurvet.

Samen oliebollenvet inzamelen voor de club

Vroeger haalden we oude kranten en metaal bij de mensen thuis op voor de club. Dan kwam eens in de maand een opkoper het oud papier en stukken metaal halen tegen een prijs per kilo. Tegenwoordig brengt iedereen zijn papier naar de papiercontainer. Maar er kwam wel een andere inkomstenbron voor in de plaats: frituurvet! Elke vereniging kan via vetcollecte.nl een speciale vetton laten plaatsen voor het inzamelen van frituurvet. Met name in de decembermaand, als veel mensen thuis frituren, kan dat heel hard gaan. Is de ton vol, dan komen wij hem omruilen voor een lege. We wegen de volle ton en betalen de club een vergoeding per kilo frituurvet. Dat kan heel aardig oplopen. Natuurlijk hangt de winst voor de club af van het aantal leden dat meedoet, maar met name verenigingen met een kantine die ook frituurt, verdienen honderden euro's per jaar met de inzameling van frituurvet voor de Nationale Vetcollecte.

Hoe het werkt?

Op de pagina hoe werkt het  staat het proces goed beschreven. En vanzelfsprekend kunt u ook in de oliebollenvrije seizoenen gewoon doorgaan met het inzamelen van frituurvet voor het goede doel.

Meer hierover
Energiek met afval